Vahvuuspeli

Vahvuuspeli aloitetaan oman pelihahmon luomisella. Hiustyyli, kasvojen ilme, paita ja housut valitaan painamalla vasemmalle ja oikealle osoittavia nuolia. Ihon ja hiusten väri valitaan vetämällä liukusäädin haluttuun kohtaan. Randomisoi-nappi arpoo pelihahmon ulkoasun!

Vahvuuspelissä pelaaja kulkee kolmen kentän läpi (A, B ja C) ja vastaa hänelle esitettyihin arkisista tilanteista nouseviin kysymyksiin. Kysymykset aukeavat, kun näytöllä olevaa kysymysmerkkiä painetaan. Vastausvaihtoehto lukitaan painamalla sitä toisen kerran.

Vastaamisen jälkeen pelissä oleva hahmo kommentoi vastausta lyhyesti. Vasemmassa laidassa olevasta palkista voi seurata pelin etenemistä ja sitä, kuinka monta kysymystä pelaajalla on vielä jäljellä. Kentältä toiselle liikutaan painamalla näyttöön ilmestyvää nuolinäppäintä. Kun kaikkiin kentän kysymyksiin on vastattu, poistuu lukon kuva nuolen päältä. Pelin voi myös keskeyttää painamalla oikean ylänurkan X-nappia.

Pelistä poistutaan painamalla viimeisen kentän nuolta. Kun kaikkiin kysymyksiin on vastattu, peli antaa pelaajalle lopputuloksen, jota voidaan käyttää esimerkiksi ryhmän kanssa omien vahvuuksien pohdinnan pohjana. On tärkeää keskustella pelaajien kanssa siitä, että peli poimi nämä pelin lopputulemaksi tulleet vahvuudet tämänkertaisten vastausten pohjalta eivätkä ne sulje pois muita vahvuuksia. Pelin tuloksen voi myös jakaa Jaa tulokset -napilla, tai niistä voidaan ottaa kuvakaappaus.

Lataa mobiilipeli puhelimellesi tai tabletillesi joko App Storesta tai Google Play Storesta.

Tämä elämä -työkalupakki

© Metropolia Ammattikorkeakoulu, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto ja Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri 2020

Julkaisija: Metropolia Ammattikorkeakoulu
Toimittaja: Hanna-Maija Aarnio
Sivuston visuaalinen suunnittelu: Otso Reitala
Valokuvat: Veikko Somerpuro, Pixabay.com (Pixabay license)

Metropolia Ammattikorkeakoulun julkaisuja 
OIVA-sarja 13
Helsinki 2020 

ISBN 978-952-328-206-3 (Verkkojulkaisu)
ISSN 2490-2055 (Verkkojulkaisu)

Tutustu muihin Metropolian julkaisuihin

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Tämä elämä -työkalupakki -verkkojulkaisu on tuotettu osana Tämä elämä -hanketta (2017–2019), joita rahoitti Euroopan sosiaalirahasto ESR.