Tämä elämä-mobiilipelit

Tämä elämä -sovellus löytyy sekä GooglePlay-kaupasta että Applen AppStoresta nimellä Tämä elämä. Peli on ilmainen ja ladattavissa sekä Android- että iOS-laitteille.

Tämä elämä -sovelluksesta löydät kaksi erillistä peliä: Ryhmäpelin ja Vahvuuspelin.

Molemmissa peleissä pelaaja muokkaa ensin itselleen pelihahmon valitsemalla, miltä iho, hiukset, kasvot, paita ja housut näyttävät. Pelihahmon voi myös muokata sattumanvaraisesti ”Randomisoi”-nappulasta.

Vahvuuspeli

Vahvuuspelissä on noin kaksikymmentä monivalintakysymystä. Peliä pelataan kolmella eri kentällä liikkuen, ja kysymyksiä esittävät vastaantulevat hahmot ja esinee.

Pelin kysymykset liittyvät arjen tilanteisiin. Pelaajan on tarkoitus valita se vastausvaihtoehto, joka on lähinnä sitä, miten pelaaja itse arjessa toimisi.

Vastausten perusteella peli listaa vahvuuksia, joita löysi pelaajasta pelin avulla.

Ryhmäpeli

1. Tee kysymys ja sille vastausvaihtoehdot
Pelaaja laatii itse oman kysymyksen ennalta sovitusta aihealueesta. Kysymyksen maksimimerkkimäärä on 50. Sen jälkeen pelaaja laatii kysymykselleen 2 – 4 vastausvaihtoehtoa. Oikeita vastauksia voi olla enemmänkin kuin yksi. Vastausvaihtoehtojen määrä voidaan myös määritellä ryhmän kanssa yhdessä.

2. Pisteytä
Tämän jälkeen vastausvaihtoehdot pisteytetään. Käytettävissä on yhteensä 400 pistettä, ja säännöt voidaan tässäkin kohtaa sopia ryhmän kanssa yhdessä. Parhaalle vastaukselle voi antaa esim. 200 pistettä, lähes yhtä hyvälle 100 jne. Kaikkia 400 pistettä ei ole pakko käyttää.

3. Skannaa muiden kysymykset ja anna muiden skannata omasi
Keskellä mobiililaitteen näyttöä on kamera. Se osoitetaan muiden pelaajien laitteiden nurkassa olevaan QR-koodiin. Kamera kuvaa koodin automaattisesti. Näin kuvatun pelaajan kysymys ja hahmo lisätään peliin. Kaikki QR-koodit sisältävät saman informaation, eli ei ole väliä, minkä koodin pelaaja kuvaa. Kuvauksen onnistumisen merkiksi kameran kehys muuttuu hetkeksi vihreäksi.

Mikäli kuvaaminen ei tunnu onnistuvan, kannattaa kääntää laitetta hieman vinoon, jotta esim. kattolamppujen heijastukset eivät heijastu näytöstä. Jos kulman QR-koodia painaa, ilmestyy koodi keskelle näyttöä suurempana. Tämä helpottaa skannaamista. Skannattujen henkilöiden pelihahmojen päät ilmestyvät skannauksen jälkeen ruutuun oikeaan reunaan.

Ennen seuraavaan vaiheeseen etenemistä kannattaa tarkistaa, että olet skannannut kaikkien kysymykset ja että kaikki ovat myös skannanneet sinun kysymyksesi.

4. Pelaa
Oma pelihahmosi liikkuu huoneessa muiden hahmojen luona ruutua täppäillen. Jokaisen hahmon kohdalla voi vastata kyseisen hahmon kysymykseen. Kun kaikkiin kysymyksiin on vastattu, pelaaja palaa ovelle, jossa on iso nuoli ja täppää sitä.

Tämän jälkeen pääsee näkemään vastaukset ja millaiset pisteet sai. Pelin voi pelata halutessaan uudelleen, tai aloittaa kokonaan alusta.